Bagte æg med kagedej! 🥚

Oprettet 31-03-2021 20:04:22 af Lone / Kategori: How-to, Opskrifter, Påske

FARVEDE ÆG MED KAGEDEJ!

HVIS DU VIL PRØVE ET ANDERLEDES, SJOVT OG FARVESTRÅLENDE KAGEINDSLAG TIL PÅSKEBORDET, SÅ SE MED HER. VI HAR BAGT KAGE I RIGTIGE ÆGGESKALLER, SOM VI HAR FARVET MED PASTAFARVE.


Du skal bruge:
- æg (du kan bruge både brune og hvide)
- pastafarve
- kagedej

Først laver du hul i bunden af ægget. Hullet skal ikke være ret stort. Men stort nok til, at der kan fyldes dej i til sidst.
Vi har gjort det ved at slå forsigtigt med en ske, hvor vi herefter har kunne pille små stykker skal af. Derefter kan hviden hældes ud. Hvis blommen ikke vil ud, kan du lave hul i hinden på blommen med enden af din ske, en nål eller andet der kan komme op i ægget. Når ægget er tømt, skylles ægget under vandhanen.

Nu skal du så farve dine skaller. Dette gøres ved at koge vand og derefter dele vandet op i glas og farve det med pastafarve. Antallet af farver vælger du selv. Vi har et stort udvalg af forskellige pastafarver. Du kan også nøjes med at købe 3-4 farver og så selv lege med at blande dig til flere forskellige farver.
Æggeskallerne kommes derefter i hver sit glas med farvet varmt vand. Lade dem stå i ca. en time og lad dem derefter tørre på et stykke køkkenrulle.Mens æggene tørrer, kan du lave en kagedej. Vi har valgt at lave en lys kagedej, da vi gerne ville farve selve dejen inden den kom i æggene. Vi har brugt en helt almindelig lys vanilledej, hvor vi har tilsat lidt revet appelsinskal og lidt appelsinsaft, for at give den lidt mere smag.
Dejen kan du farves, hvis man ønsker dette. Vi har valgt at dele vores dej i 3, for at farve 2 af dem med pastafarve og bibeholde den sidste tredjedel, i den lyse farve. Dejen kommes i en sprøjtepose og æggene fyldes så ca 50% med kagedej.

Derefter bages de i ovnen. Vi har bagt dem i ca. 5-6 minutter ved 180 grader varmluft. Du kan tjekke hvornår de er færdige, ved at stikke en kødnål ned i dem. Når der ikke hænger noget fast på nålen, er kagen bagt færdig.

Nu er det bare at servere og nyde gæsternes begejstring:o) Herhjemme var det en fornøjelse at servere dem for både store og små.

Rigtig god fornøjelse!


Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58