Bryllupskage

Oprettet 30-12-2020 23:29:55 af Anne / Kategori: Bryllup

BRYLLUPSKAGE

Så er det ved at være sommer, hvilket også betyder en masse bryllupper :o)

Måske skal du selv giftes eller kender nogen der skal. Om ikke andet, skal der helt sikkert en bryllupskage til. Så vi giver dig her vejledning og opskrifter til, hvordan du kan lave denne smukke bryllupskage.

  

Den kage der er vist på billederne ovenfor består af følgende delelementer:

Hvis du klikker på de enkelte elementer, kommer du direkte til en opskrift på hvordan det laves.

Når du har lavet bunde, creme og mousse, er du klar til at samle din kage.

Sådan samler du din bryllupskage

Dette skal du bruge

  • 1 stk. samlering (evt. brug bageformen, bare husk at du så skal samle den i omvendt rækkefølge da kagen så skal vendes ud på et fad senere)
  • Kageplast
  • Kageunderlag
  • Drejefad
  • Spartel

Når du har bagt bunden og lavet mousse og creme klar, gør du følgende:

Når du bruger en samlering, placerer du den på kageunderlaget der hvor kagen skal stå. Så kommer du kageplast i ringen. Nu lægger du så en bund i og tilføjer Toblerone cremen, en bund mere lægges over. Nu hælder du din jordbær-rabarber mousse i og lægger sidste bund på.

Nu skal kagen på køl så den kan sætte sig. Laver du den om morgenen kan du smører den op om aftenen sammen dag, laver du den om aftenen, så lad den stå på køl til næste dag.

Når kagen har sat sig, fjernes samleringen og kageplast. (har du samlet den i formen, ligger du nu kageunderlaget oven på formen og vender så det hele rundt, så kagen kommer over på kageunderlaget).

 

Pyntning af kagen

Nu kan du vælge at pynte kagen med friske bær, måske chokoladepynt eller sukkerpynt. Eller du kan smøre kagen op med smørcreme, ligesom vi har gjort på denne kage. Når kagen skal smøres op, kan du enten bruge en helt almindelig lille spartel eller en af spartlerne fra dette spartel sæt.
Det kan være en fordel at sætte kagen på et drejefad, så den er nem at dreje rundt, når du skal smøre den op.

Når kagen er smurt op, stilles den igen på køl. Når kagen har stået på køl 1 time eller 2 kan du tage den ud og pynte den.

Denne kage er egentlig meget simpel pyntet, hvilket giver et elegant look. Man kan selvfølgelig pynte den lige som man har lyst til. F.eks. med en topfigur eller dette fine "love" skilt.

Tip. Hvis du bruger friske blomster, vil jeg vente så længe som muligt med at lægge dem på kagen. Vær opmærksom på, at nogle blomster er giftige. Fondant pynt kan du sætte på kagen når den er smurt op og har været på køl.

Server evt. kagen på en cakedrum.

Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58