Chokoladecreme

Oprettet 11-12-2019 10:18:44 af Anne / Kategori: Opskrifter

Chokoladecreme


Denne chokoladecreme kan bruges til at lægge mellem kagebunde, eller sprøjtes på toppen af en kage. Man vælger selv om den skal laves på lys eller mørk chokolade. Kagedeko har et stort udvalg af kagepynt til din kage, både spiseligt og ikke spiseligt, som du kan pynte din færdige kage med chokoladecreme på.

Ingredienser:

1/2 L fløde
200g chokolade (50-60%)
2 blad husblas

Ønsker man at lave hvid chokolade creme, skal man i stedet for den mørke chokolade bruge 250g hvis chokolade.


Fremgangsmåde:

Kom husblas i en skål med rigeligt kold vand. Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en fladbundet skål.
Kom fløden i en gryde og varm det til lige før det koger. Hæld 2/3 del af den varme fløde over chokoladen og lad det stå 3-5 min. Rør så forsigtigt rundt til chokolade og fløde smelter sammen, tilføj resten af den varme fløde. Rør roligt rundt til massen er ensartet. Så skal husblassens i og røres rundt til det er opløst.
Kom nu madfilm ned oven på massen (ja filmen ligges ned ovenpå den varme masse og helt ud til kanten så der ikke er luftbobler mellem madfilm og chokolademasse) stil skålen på køl i ca. 8 timer gerne til dagen efter. (Massen skal være max. 5 grader) 
Så fjernes filmen og massen piskes op med en el-pisker, først på lav hastighed så mellem, indtil massen bliver lækker blød.
Nu er cremen klar til at komme i/på kagen.

Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58