Chokoladekagen over dem alle

Oprettet 30-10-2019 10:03:41 af Anne / Kategori: Opskrifter

Chokoladekage

Hvis du spørger os, er dette chokoladekagen over dem alle. Vi har endnu ikke prøvet af servere denne kage, uden nogen har spurgt efter en opskrift. Derfor får I den selvfølgelig også nu.



Ingredienser:

- 165g smør
- 3 æg
- 370g sukker
- 250g mel
- 50g kakao
- ½  tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 1 1/4 tsk natron
- 2 tsk vanilje sukker
- 3 dl vand

Fremgangsmåde:

Smør, æg og sukker piskes i 5 minutter.

Der resterende tørre ingredienser vejes af og sigtes i en skål.

Nu vendes de tørre ingredienser i smør, æg og sukker massen, skiftevis med vandet. 

Dejen bliver meget våd og tynd, hvilket giver en vildt lækker fugtig og svampet kage. Den forbliver fugtig i en hel uge og kan sagtens fryses. Hvis du vil have kagen mere fast, kan du udelade noget af vandet.

Bages ved 175 grader varmluft i ca. 25-35 minutter. Dette afhænger meget af ovnen. Men hvis du prikker en kødnål i midten af kagen og den kan hives op af kagen igen, uden der sidder kagedej fast, er kagen færdig.  

OBS: Hvis du ganger opskriften med 2,5 passer mængden til en stor bradepande.



Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58