Hvis du spørger os, er dette chokoladekagen over dem alle. Vi har endnu ikke prøvet af servere denne kage, uden nogen har spurgt efter en opskrift. Derfor får I den selvfølgelig også nu.
Ingredienser:
- 165g smør- 3 æg- 370g sukker- 250g mel- 50g kakao- ½ tsk salt- ½ tsk bagepulver- 1 1/4 tsk natron- 2 tsk vanilje sukker- 3 dl vand
Fremgangsmåde:
Smør, æg og sukker piskes i 5 minutter.
Der resterende tørre ingredienser vejes af og sigtes i en skål.
Nu vendes de tørre ingredienser i smør, æg og sukker massen, skiftevis med vandet.
Dejen bliver meget våd og tynd, hvilket giver en vildt lækker fugtig og svampet kage. Den forbliver fugtig i en hel uge og kan sagtens fryses. Hvis du vil have kagen mere fast, kan du udelade noget af vandet.
Bages ved 175 grader varmluft i ca. 25-35 minutter. Dette afhænger meget af ovnen. Men hvis du prikker en kødnål i midten af kagen og den kan hives op af kagen igen, uden der sidder kagedej fast, er kagen færdig.
OBS: Hvis du ganger opskriften med 2,5 passer mængden til en stor bradepande.