De lækreste koldhævede boller bagt med bageenzym

Oprettet 26-08-2020 09:32:26 af Anne / Kategori: Opskrifter

Morgenmaden kan for nogen være svær at komme igennem. Derfor bager vi tit de her lækre koldhævede boller, som ikke engang giver dig dej på hænderne.

Dejen laves aftenen før og så kan du servere de lækreste boller til morgenmad. 

Vi har som noget nyt fået bageenzym i vores sortiment. Det har vi selvfølgelig testet på den her opskrift. Bollerne kan bages både med og uden bageenzym. Den forskel vi oplever ved at tilsætte bageenzym er, at de bliver mere luftige og svampede. Desuden holder de fornemmelsen af "nybagte" længere tid. 


Opskrift:

Ingredienser:

- 200 g manitoba mel

- 250 g ølandshvede sigtet

- 10 g gær

- 400 ml lunkent vand

- 1 stk salt

- 3 spsk olie

- 25 g bageenzym

Gær og vand kommes i en skål og omrøres til gæren er opløst. 

Resten af ingredienser kommes i skålen med vand og gær.

Ælt dejen godt sammen til en ensartet masse. Hvis du har en røremaskine, kan du med fordel røre dejen sammen på den, ved fuld hastighed i 5 minutter. Har du ikke en røremaskine er det også helt fint. Det røremaskinen kan gøre er, at få dejen til at opnå en bedre glutenstruktur og dermed får man større lufthuller i de færdigbagte boller. 

Når dejen er rørt sammen, stilles denne til hævning i køleskabet i 8-12 timer. 

Herefter tændes ovnen på 220 grader. Sørg for at have 2 bageplader i ovnen under opvarmning, så de er helt varme når bollerne skal i ovnen. 

Imens ovnen varmer op, finder du 2 stykker bagepapir, en ske og en kop vand frem. Nu laver du med den våde ske 6 klatter på hvert stykke bagepapir. Herefter sættes bollerne i ovnen oven på de varme bageplader i ca. 15 minutter.

Et lille fif: Bollerne kan fryses og varmes igen. Hver gang vi luner bollerne igen i ovnen, kommer vi bollerne en tur under vandhanen for at tilføre fugt, inden de kommer i ovnen. Og så er resultatet stort set som da de var helt nybagte. 

Velbekomme:o)


Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58