Den klassiske bedstemor lagkage

Oprettet 15-01-2020 14:15:11 af Anne / Kategori: How-to, Opskrifter

Næsten alle husker på et eller andet tidspunkt i deres liv, at have sat tænder i en helt gammeldags bedstemor/mormor lagkage. Du ved den klassiske kage med kant sprøjtet i flødeskum, købe lagkagebunde og købe creme. Den kage bringer simpelthen så mange minder frem. Derfor har vi lavet den klassiske kage helt som du kender den, men med en lille opgradering i form af et sukkerprint. Dette må siges at være kagen hvor alle kan være med. Både på pris og på evner i et køkken. Vi har brugt følgende (foruden et sukkerprint) til at lave vores kage.


Vi har lavet kagen dagen før den skulle spises og har derfor ikke knust makronerne. Hvis kagen skal serveres samme dag eller kort efter den er lagt sammen, anbefaler vi at makronerne knuses. Ca. ½ time inden du går i gang med kagen skal kagecremen piskes sammen (efter anvisning på pakken) og stilles på køl.


Første lag består af en lagkagebund smurt med jordbærgrød (man kan også vælge at bruge marmelade istedet). Ovenpå lægges makronerne og derefter smøres der creme på, inden der kommes en bund på toppen.
Vi har lavet denne kage en dag inden den skulle serveres. Derfor har vi valgt at lægge makronerne hele på kagen. Samles kagen samme dag eller lige inden den skal serveres, anbefaler vi at man knuser makronerne inden de kommer på kagen.


Ovenpå bund nr. 2 smøres med endnu et lag jordbærmarmelade. Derefter kommes der bananskiver på kagen, inden der kommer et lag creme igen. Til sidst toppes kagen med den sidste lagkagebund.

Inden kagen skal serveres kommes et lag glasur på toppen af kagen. Inden glasuren bliver tør, kommes sukkerprintet på kagen. Vi anbefaler at sukkerprintet får lov til at ligge på kagen alt mellem ½ og 6 timer inden servering. 
På denne kage har vi valgt at designe vores eget sukkerprint, som mange ville gøre til f.eks. en fødselsdag. Du bestemmer selv motiv og om det skal pyntes med flag og tekst. Er det en mere tema relateret fødselsdag, kan man også vælge at bruge nogen af de fine færdiglavede print med f.eks. yndlings tegneseriefiguren.


Når sukkerprintet er kommet på kagen, laves flødeskummen. Vi har til denne kage pisket 3,5 dl. piskefløde. For at få en flødeskum der er virkelig nem at sprøjte med og som holder formen, har vi valgt at tilsætte 1 spsk. flormelis. Dette kommes i fløden når den er pisket ca. halv færdigt.  

Nu kommes flødeskummen i en sprøjtepose med tylle. Vi har valgt at bruge denne M1 tylle, da vi elsker det mønster den laver.


Vi har valgt at sprøjte kagen op i enkelte lige vertikale baner. Nogen sprøjter den op ved først at køre op, og derefter i samme bevægelse køre ned igen lige ved siden af. Dette er en ret svær teknik. Derfor har vi her valgt at vise jer hvordan man nemt kan sprøjte kanterne, for så til sidst at slutte af med at lave en afslutning på toppen. 


Dette må være indbegrebet af en rigtig bedstemorlagkage, eller mormorlagkage, som nogen sikkert også vil kalde den. 
Den type lagkage bringer minder frem hos de fleste af os. Og så smager den også akkurat ligesom man husker den:o)

Velbekomme!


Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58