Fodboldkage

Oprettet 21-02-2019 15:46:33 af Lone / Kategori: Fødselsdag, How-to, Konfirmation

Lav en personlig kage til konfirmanden - her en fodboldkage


Mulighederne er mange når der skal laves kage til konfirmanden. Så tag en snak med konfirmanden om hvad han/hun kunne tænke sig og slip derefter fantasien løs.

Vi har her lavet en fodboldkage til en fodbold glad konfirmand. 

Kagen har vi overtrukket med fondant og pyntet med et sukkerprint af konfirmanden selv. Vi har flere steder pyntet kagen med en grøn smørcreme, som vi har sprøjtet på med en græstylle.

For at sætte prikken over i´et, har vi lavet halve fodbolde, som vi har pyntet kagen med. I dette indlæg vil vi vise, hvordan vi har lavet dem. 

Der skal bruges følgende:

Fondanten æltes sammen med tylosepulver (1 tsk tylosepulver til 250g fondant), for at få fondanten til at tørre hurtigere. Tylosepulveret kan udelades, så skal man bare lade fodboldene stå til tørring i et døgn, inden man farver dem. Derefter rulles fondanten ud med en kagerulle, til den er 3-4mm tyk og placeres derefter over fodbold formen. Fondanten trykkes lige så stille på plads med fingrene nede i formen.

Rul derefter med kagerullen øverst på kanten af formen, for at få en pæn afslutning. Pil den forsigtigt ud af formen, evt. vha. en nål, pick pen eller andre bageværktøjer. Form det antal fodbolde du skal bruge og vent derefter 10 minutter, inden du farver nogen af felterne sorte med den spiselige tusch. 

Man kan også vælge at lave fodboldene massive i fondant, altså fylde hele formen op med fondant. Herved bliver fodboldene lidt højere, men der bruges også noget mere fondant. 

Til sidst skal de bare sættes fast på kagen. Vi har gjort det ved at gøre kanten på fodbolden våd med lidt vand og derefter holdt fodbolden på kagen i et halvt minuts tid, hvorefter den så har siddet fast.

Så er din fodboldkage færdig!


Rigtig god fornøjelse!

  

  

  


Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Bagetilbehør
Bagetilbehør
Oprettet 09-06-2021 21:20:42
Sukkertermometer
Sukkertermometer
Oprettet 04-06-2021 13:22:41
Chokorug
Chokorug
Oprettet 14-04-2021 10:04:30