Halloween kage

Oprettet 23-10-2019 12:43:10 af Anne / Kategori: Halloween

Halloween kage

Endelig en fest der henvender sig til både børn og voksne :o) vi elsker halloween og elsker at lege med udtrykkene i både pynten og kagen hvert år.

Vi har sammensat en pakke med alle de festartikler du skal bruge for at lave en god halloweenfest. Den finder du lige her.
Oven i det, har vi også lavet en guide til hvordan du kan lave denne fine halloween kage.Halloweenkage

Når du skal lave din halloweenkage, kan du vælge at bage lige den kage du bedst kan li´. Vi har valgt at bage vores ultimate yndlings chokoladekage. Det vigtigste er, at den bliver samlet i en form med kageplast, så den får helt lige kanter. Den kan f.eks. samles i ringen fra en springform. Men sørg for at kagen får en god højde. Husk samtidig at samle den på det fad den skal serveres på. Vi har valgt at samle og servere kagen på denne cakedrum.

Hvis du ikke ved hvad du vil bage, kan vi anbefale at bage denne chokoladekage og lægge dem sammen med denne lækre smørcreme.

Derefter skal du smøre den op med smørcreme. Du kan finde vores opskrift på smørcreme lige her

Når du har smurt din kage op med smørcreme skal den sættes på køl. Imens kan du så lave den chokoladeganache der skal hældes over, for at lave den sorte top og det sorte dryp ned af siderne på kagen. 

Til det skal du bruge 1 kop fløde og 1 kop chokolade. Det vigtigste er, at blandingsforholdet er 1/1. Der skal også bruges sort farve for at få den helt sorte farve til sidst, så det passer med pirattemaet. Vi har brugt denne farve.  

Fløden varmes op til lige inden kogepunktet (den må ikke komme op og koge). Herefter tages gryden af blusset og alt chokoladen kommes i den varme fløde. Lad det stå i 2-5 minutter inden du rører i det. Herefter skal det røres i, indtil det samler sig. 

Nu skal ganachen sættes i køleskabet, så det kan blive kølet ned. Det er vigtigt at man kigger til det ca. hvert 15. minut og rører i det. Dette gør man, indtil man synes, konsistensen er hverken for tynd til at sidde fast når den hældes ned af siden af kagen, eller for tyk til at kunne hældes. Skulle man opleve at det bliver for tykt, kan man heldigvis bare varme det lidt i mikroovnen, hvorefter det så bliver mere flydende igen.

Når du synes ganachen har den rigtige konsistens, hældes det i en kande eller en skål der er til at hælde fra.  Derefter tages kagen ud af køleskabet og ganachen hældes forsigtigt på kagen. Start ude ved kanten og bevæg dig derefter ind mod midten. Der skal hældes med en rolig og forsigtig hånd, da det er bevægelserne og hastigheden, der styrer hvor langt ned ganachen løber. Hvis du synes det er lidt for tyktflydende i konsistensen, kan du fint bruge en spartel eller lignende til at fordele det på kagen. Det er heldigvis ikke så svært, som nogen måske synes det ser ud til.


Når du har fået hældt ganachen på som du synes det skal være, sættes kagen på køl igen. Inden servering skal den så pyntes med toppe af smørcreme, sukkerfigurer og det seje bones krymmel. Vi har valgt at farve en lille del af smørcremen orange. Dette har vi gjort med denne pastafarve. Du kan selv vælge hvilken tyl du vil bruge til at sprøjte toppene på med. VI har til den orange smørcreme brugt en 6b tylle. Til den hvide smørcreme har vi brugt den klassiske M1 tylle. Du kan selvfølgelig vælge at gøre det lige som du synes. 


Rigtig god fornøjelse!


Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Bagte æg med kagedej! 🥚
Bagte æg med kagedej! 🥚
Oprettet 31-03-2021 20:04:22
Cakesicles
Cakesicles
Oprettet 10-02-2021 12:19:32
Knækbrød
Knækbrød
Oprettet 09-02-2021 13:39:57