Halloween kager

Oprettet 05-10-2017 15:06:30 af Lone / Kategori: Halloween, How-to

Halloween kager med (u)hyggelige fondant figurer


Så er vi trådt ind i efteråret, og efterårsferien nærmer sig med heftige skidt. Regn og blæst er altid en god undskyldning for at tage børnene med i køkkenet og bage kager. Her har vi lavet halloween kager /cupcakes, som vi har pyntet med (u)hyggelige halloween fondant figurer. En opskrift der er rigtig god og hyggelig til både store og små børn.

Fondant er lidt ala modellervoks at arbejde med, og derfor noget som børn sagtens kan være med til at forme (og lege med). Jo større børn, jo svære figurer og flere detaljer kan de selvfølgelig få på.


Det skal du bruge

 

Sådan gør du

Bag dine muffins og lad dem køle af.

Pisk din frosting efter anvisningerne på pakken. Tag halvdelen over i en engangssprøjtepose. Den anden halvdel blander du den grønne pastafarve i, så frostingen bliver græsgrøn. Tag en ny engangssprøjtepose, klip et hul. Skru din adaptor fra hinanden, og sæt den bagerste del ind i din sprøjtepose. I den forreste del af adaptoren sætter du din græs tulle. Skru så adaptorens forreste og bagerste del sammen, så du har en sprøjtepose som vist på billedet.

Kom den grønne frosting i sprøjteposen med adaptor og tulle, og gå så i gang med at pynte dine cupcakes.

Den hvide frosting sprøjter du bare på så den dækker din muffin, hvor meget top du vil have på er helt op til dig selv. Bagefter dypper du den i sort krymmel, så den er godt dækket til. Nu mangler den bare en fondant figur. Vi har brugt en pakke Halloween fondant fra Renshaw, her får du alle Halloween farverne samt opskrifter på de små figurer til en god pris.

Spøgelset er lavet ved at trille en kugle af hvid fondant, herefter har vi rullet en et stykke hvid fondant, som vi har udstikket med en cirkel. Cirklen har vi lagt over kuglen, så "lagnet"falder fint over spøgelset. Herefter har vi tegnet øjne på vores fondant spøgelse med en spiselig sort tus.

Resten af vores cupcakes har vi pyntet med græs frosting og fondant græskar. Tag din sprøjtepose med den grønne frosting. Tryk let og løft op, så du laver fine græsstrå på dine muffins. Få børnene til at lave små græskar. Lav eventuelt små, fine detaljer med et fondant redskabssæt, det er noget de lidt større børn godt kan lide at sætte og hygge sig med.


God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58