Jordbær-/ rabarbermousse

Oprettet 19-06-2019 09:48:06 af Anne / Kategori: Opskrifter

Ingredienser

  • 3 dl rabarber (friske)
  • 3 dl jordbær (friske)
  • 1,5 dl sukker
  • 4 blade husblas
  • Saften af ½ - 1 citron (smag til)
  • 3 dl fløde
  • 0,5 spsk vanillesukker   


Fremgangsmåde

Skyl og rens rabarberne. Skæres i små stykker - ca 1,5 cm. Skyl og rens jordbærrene. Skæres i kvarte.   Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minutter - koges godt sammen. (Af hensyn til evt. jordbakterier skal temperaturen op over 120 grader). Kompotten kan blendes, hvis du synes. Lad kompotten afkøle let. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kram vandet af og smelt over vandbad sammen med citronsaften. Rør den smeltede husblas i kompotten. Lad kompotten afkøle til det er næsten koldt. Tilsæt vanillesukker til fløden og pisk den stiv. Vend forsigtigt den afkølede kompot i flødeskummet.  

Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58