Piratfest

Oprettet 02-10-2019 11:49:16 af Anne / Kategori: Diverse, Festartikler, Fødselsdag, Opskrifter

Piratfest


Kender du en dreng der vil elske den farligste og sejeste piratfest? Så fortvivl ej. Vi har sammensat en pakke med alle de festartikler du skal bruge for at lave en god piratfest. Den finder du lige her.
Oven i det har vi også her forsøgt at lave en guide til hvordan du kan lave både pirat muffins og den fine pirat kage.


Piratmuffins

De fine piratmuffins er bare helt almindelige muffins, bagt i lige den form du har på lager. Du kan vælge at bage dine yndlingsmuffins, eller bruge denne opskrift på de lækreste vaniljemuffins, som vi elsker.

Når dine muffins er bagt skal de køles af inden de pakkes ind i de fine tøndebånd. Når du har gjort dette, laves en smørcreme. Vi plejer at bruge en helt almindelig smørcreme. Denne kan så sprøjtes på ved at bruge en sprøjtepose og en tylle. vi har brugt en 6b tylle, men du kan også sagtens bruge den meget populære M1 tylle.

Til sidst sættes de fine piratsejl ned oven i smørcremen. Sættet med tøndebånd og piratsejl kan købes lige her.

Færdige Pirat cupcakes


Piratkage

Når du skal lave din piratkage, kan du vælge at bage lige den kage du bedst kan li´. Det vigtigste er, at den bliver samlet i en form med kageplast, så den får helt lige kanter. Den kan f.eks. samles i ringen fra en springform. Men sørg for at kagen får en god højde. Husk samtidig at samle den på det fad den skal serveres på. Vi har valgt at samle og servere kagen på denne cakedrum.

Hvis du ikke ved hvad du vil bage, kan vi anbefale at bage disse lagkagebunde og lægge dem sammen med denne lækre tobleronecreme.

Derefter skal du smøre den op med smørcreme. Du kan finde vores opskrift på smørcreme lige her

Når du har smurt din kage op med smørcreme skal den sættes på køl. Imens kan du så lave den chokoladeganache der skal hældes over, for at lave den sorte top og det sorte dryp ned af siderne på kagen. 

Til det skal du bruge 1 kop fløde og 1 kop chokolade. Det vigtigste er, at blandingsforholdet er 1/1. Der skal også bruges sort farve for at få den helt sorte farve til sidst, så det passer med pirattemaet. Vi har brugt denne farve.  

Fløden varmes op til lige inden kogepunktet (den må ikke komme op og koge). Herefter tages gryden af blusset og alt chokoladen kommes i den varme fløde. Lad det stå i 2-5 minutter inden du rører i det. Herefter skal det røres i, indtil det samler sig. 

Nu skal ganachen sættes i køleskabet, så det kan blive kølet ned. Det er vigtigt at man kigger til det ca. hvert 15. minut og rører i det. Dette gør man, indtil man synes, konsistensen er hverken for tynd til at sidde fast når den hældes ned af siden af kagen, eller for tyk til at kunne hældes. Skulle man opleve at det bliver for tykt, kan man heldigvis bare varme det lidt i mikroovnen, hvorefter det så bliver mere flydende igen.

Når du synes ganachen har den rigtige konsistens, hældes det i en kande eller en skål der er til at hælde fra.  Derefter tages kagen ud af køleskabet og ganachen hældes forsigtigt på kagen. Start ude ved kanten og bevæg dig derefter ind mod midten. Der skal hældes med en rolig og forsigtig hånd, da det er bevægelserne og hastigheden, der styrer hvor langt ned ganachen løber. Hvis du synes det er lidt for tyktflydende i konsistensen, kan du fint bruge en spartel eller lignende til at fordele det på kagen. Det er heldigvis ikke så svært, som nogen måske synes det ser ud til.


Når du har fået hældt ganachen på som du synes det skal være, sættes kagen på køl igen. Inden servering skal den så pyntes med disse fine pap illustrationer.

Flot piratkage med blæksprutte arme og sejl
Flot piratkage med blæksprutte arme og sejl

Rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58