sådan temperer du chokolade i microovn!

Oprettet 16-11-2021 22:02:37 af Lone / Kategori: Diverse, How-to, Jul


Chokolade temperering i microovn på en idiot sikker måde. 

 

Hvis jeg kan , kan du også! - den hemmelige ingrediens er .... TÅLMODIGHED!

 

 Du skal bruge følgende: 

- bøtte til microovn - ikke glas, metal el. lign. Plastik- tak!

Termometer

- En god røre dims /spartel til at røre rundt - igen, plastik. 

- En god chokolade - fc. callebaut. Ikke kogechokolade fra købmanden el. lign. bvadr!

 

Start med at hælde chokoladen op i din bøtte til microovn. Sæt i micro og tænd i 20 sek. ud rør, ind i 10 sek, ud rør, ind i 10 sek, ud rør. 

Lige så snart den er begyndt at smelte, rører du mere og stikker termometeret i. Hold den ude lidt, mens du rører for at se om temperaturen gå op eller ned. Hvis den ikke går op, så ind igen i 5 sek og bliv ved indtil den er næsten flydende.  Den må IKKE komme over 34°.  
Når den er oppe på 31-32° er den klar og skal bruges. Det skal gå lidt stærkt. 

Hvis du fx, laver fyldte chokolader, så kan du sætte den i mirco igen og op på 31-32° igen, når der skal "låg" på chokoladen. 

Dette er temperatur for chokoladerne: 

Mørk chokolade - 31-32°
Lys chokolade - 29-30°
Hvid chokolade - 28-29° 
Gold chokolade 29-30°
Ruby chokolade 30-31° 

Hvis du skal overtrække flødeboller, eller have en hel tynd skal, skal du bruge kakaosmør, svarende til 10% af mængden. 

 

Husk, det er ikke sikkert, det lykkedes første gang, men der er en god sandsynlighed. Jeg har ikke tålmodighed til at andre metoder.... 

 

Skriv en kommentar

Opret kommentar

Seneste indlæg

Sådan laver du chokolate bombs!
Sådan laver du chokolate bombs!
Oprettet 17-11-2021 13:37:31
sådan temperer du chokolade i microovn!
sådan temperer du chokolade i microovn!
Oprettet 16-11-2021 22:02:37
Dinosaur kage med drip
Dinosaur kage med drip
Oprettet 03-11-2021 13:53:58