Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af bordpynten, så lav de sødeste og lækreste bordkort, i form af disse fine små kransekager. De kan bruges som både bordkort eller sidegaver.
Opskrift:
Fremgangsmåde:
Dagen før:
Marcipan, æggehvider og sukker blandes sammen på bordet. Massen æltes sammen, til der ikke er nogle klumper. Kommes i en plastpose og lægges på køl til dagen efter. På denne måde opløses sukkerkrystallerne og massen bliver smidigere at arbejde med.
På dagen drysses bordet med flormelis. Og massen rulles ud i den tykkelse man ønsker, jeg har lavet dem ca. 5-7 mm. Så udstikker man det antal man skal bruge -vi har valgt denne udstikker, og lægger dem på en plade med bagepapir.
Ovnen varmes op til 220 grader (alm. ovn - ikke varmluft). Bages i ca 7-10 min., til de er gyldne og begynder at få lidt lys brun farve.
Varme og tid er forskelligt fra ovn til ovn, så man må lige prøve sig lidt frem. Lav evt. 2-3 stykker først og se, hvordan de bliver inden man sætter hele pladen ind.
VIGTIGT: Kagerne SKAL bages på 2 plader. Altså du lægger to bageplader oven på hinanden, så bagepapir på den øverste, så kager og så i ovnen. Ellers bliver kagerne alt for mørke i bunden.
Nå kagerne er bagt og afkølet, smelter man chokolade og dypper bunden deri. Lad dem ligge og tørre, inden du vender dem om. Herefter puttes smeltet chokolade i en sprøjtepose og man kan nu skrive navn på de enkelte kager.
Rigtig god fornøjelse :o)