Vejledning til sukkerprint og vaffelprint til kage

Bestilling af sukkerprint 

Der er 2 måder at bestille spiselige billeder hos kagedeko.dk.

1. Du designer selv dit billede via vores special fremstillede designer program. Du kan sætte flere billeder ind, skrive tekst osv. Det er nemt at bruge. Det du laver her, er det jeg printer ud på sukkerprintet. 

2. Du trykker på det sukkerprint produkt du ønsker at købe, markerer af, om du ønsker flag på billedet, skriver hvilken tekst, du vil have og (scroller lidt ned) uploader det billede, som du vil have på printet. 
Hvis du ønsker identiske billeder, putter du efterfølgende det antal ekstra print i kurven, som du skal bruge. Så behøver du ikke at uploade billedet på ny. 

Hvis du ønsker et print mere med et andet billede, gør du samme procedure som ovenstående. 

Hvis du har bestilt i god tid, sender jeg ca. 5-10 hverdage før sukkerprintet skal bruges.  

Hvis du har bestilt et print INKL. godkendelse, sender jeg et udkast til dig, til godkendelse. Hvis du har bestilt uden, printer jeg, så du har dem senest på den dato du skal bruge printene.

Jeg tager forbehold for, at der til tider kan være lidt længere levering af print, derfor er det vigtigt med datoen for brug, så jeg har en mulighed for at give besked, hvis jeg ikke kan levere!

Filen skal helst være en JPG eller PNG- fil. Hvis det er andre filer, skal billedet konverteres, og så ryger noget af kvaliteten!

Hvilken opløsning (størrelse) bør mine billeder være?

Billedopløsningen skal være mindst 1024 x 768 til muffins og minimuffins, og 1600 x 1200 for alle andre print.

Jo højere opløsning, jo bedre vil udskriftskvaliteten være.
Opløsning måles ved antallet af prikker i en vandret eller lodret tomme.

Dette gælder også for billeder, du skal scanne. Scannede billeder skal scannes ved med 300 DPI eller større.

DPI og billedopløsning

Et billede består af bittesmå prikker (DPI eller dots per inch),uanset om det er trykt på papir eller vises på computerskærmen.

Billeder på internettet er som regel 72 (Mac) eller 96 (Windows) DPI fordi det er opløsningen på ​​de fleste computerskærme. Hvis du gemmer et billede fra internettet, vil dpi være 72-96 DPI. Dette er ikke stort nok til at få et spiseligt billede til at se ordentlig ud!

Jo flere små prikker, der bruges (op til et vis størrelse) jo klarere billede.

Jo flere punkter i et billede, jo større størrelsen af ​​den grafiske fil.

Hver type enhed display (scanner, digitalkamera, printer, computerskærm) har et maksimalt antal prikker den kan behandle og vise uanset hvor mange prikker er på billedet.

Valg af billede

Hvis du endnu ikke har taget billedet, tag billedet i skarpt lys. Hvis du ønsker at fremhæve noget i billedet, såsom en person, motiv eller andet, så gør det uden en kompleks baggrund og en baggrund, der har farve lysere end motivet.

Hvis du vælger et billede, du allerede har, skal du vælge et billede, der er lyst og skarpt. Prøv at finde emner, der ikke har komplekse baggrunde bag motivet, som du ønsker at vise tydeligt.

Nyttig information inden du begynder med pålægning

Billedet udskrives på et tyndt lag icing/sukkermasse. Sukkermassen holdes sammen af ​​et plastikark, som du skal fjerne, før du anvender billedet på din kage. Opbevar dine print i den medfølgende pose, indtil de skal bruges. De skal ikke opbevares på køl! Opbevar printene ved stuetemperatur, væk fra enhver direkte lys. Holdbarhed på sukkerprint er min. 6 mdr.

Problem med at få Sukkerprintet løs af bagsidearket:
Se denne video " hvordan får jeg sukkerprint af arket" (muffinprint)

For høj fugtighed kan få sukker ark til at absorbere fugt og holde sig til bagsidearket, hvilket gør dem svære at få løsnet.
Kør bagsiden af arket op ad kanten af en bordplade, så printet løsnes nedenfra. Bliv ved med det til de løsnes.

PRØV IKKE PÅ AT FÅ DEM AF VED AT HIVE, HVIS DE IKKE LØSNER SELV, FOR SÅ GÅR DE I STYKKER!

Placer sukkerarket i en tør fryser i et par min. I høj luftfugtighed kan det være nødvendigt at lade den stå i længere tid. Printet SKAL fjernes straks fra bagsiden, ved at køre bagsiden op ad en bordplade, efter at have taget ud af fryseren. Ellers bliver de bløde igen og du skal starte forfra.

Hvornår kan jeg lægge printet på?
Hvis du bruger smørcreme, fondant eller marcipan kan billedet placeres i god tid, men ikke mere end 48 timer før arrangementet. Afhængigt af hvor våd din icing/glasur er, vil billedet begynder at falme med for meget fugt. Hvis du er bekymret for at den vil falme, placer billedet på kagen inden for en time før den skal serveres. I alle tilfælde må printet ikke tildækkes efter det er sat på kagen. Det overdækkende kan sagtens sætte sig fast i det fugtige print og gå i stykker, når du prøver at fjerne det.

Påsætning:
Start med rene, tørre hænder.
Lad ikke vand komme i direkte kontakt med det spiselige billede før eller efter at det er lagt på kagen.(du kan godt smøre kagen/fondanten el. lign med vand) Sukkerprintet kan smatte ud.
Tag dit billede fra arket ved forsigtigt at køre en paletkniv langs kanten og løsne det fra arket. Hvis det er nødvendigt, kan du rette sukkerprintet med en skarp saks før placering af sukkerprintet.
Læg sukkerprintet på overfladen af ​​din kage ved at tage ved enderne og lægge printet forsigtigt på fra midten og ud til kanterne.  Glat forsigtigt sukkerprintet og sørg for at kanterne er i kontakt med underlaget.
 Det vil tage omkring 20-30 minutter på billedet for at smelte ind i overfladen.
Tilføj dekoration efter eget valg som afslutning.

Kagebanner:
Skal klippes eller skæres med en saks.

 

Du kan bruge sukkerprint på:

Smør creme - Sukkerprint holder sig bedst, hvis de placeres på en smørbaseret type icing.
Flødeskum - På grund af det høje vandindhold i flødeskum, bør du placere det spiselige billede så tæt på serverings tid som muligt. Enhver type icing/glasur, der har meget højt vandindhold har en tendens til at forårsage udtværing.
Is - Smør overfladen af ​​isen med mælk eller lad isen blødgøres lidt, før du anvender det spiselige billede. Du kan godt sætte isen i fryseren igen efter påsætning.
Fondant eller marcipan- Brug en pensel med LIDT vand, hvor dit billede skal placeres. Vand uden for billedfeltet vil efterlade mærker på din fondant/marcipan!
Småkager - Der er flere måder at udsmykke småkager. Almindelig icing, royal icing, eller glukosesirup fortyndet med lidt vand vil klæbe billedet til de fleste småkager.
Orio Cookies - Anvend fondant, udstik med en rund ustikker, som passer til en Orio. Placer minimuffin sukkerprint på fondanten og fondanten på Orioen. Kan evt. klistres på med Decogel.
Slikkepinde - smør slikkepinden lidt med glukosesirup fortyndet med lidt vand, læg billedet på overfladen.
Chokolade - Glukosesirup, fortyndet med lidt vand fungerer godt eller opvarme chokolade med en hårtørrer i omkring 20 sekunder. Placer det spiselige billede på toppen.
Glasur- Alm. Glasur kan sagtens bruges som underlag, men pga. vandindholdet, kan billedet tvære ud, efter et stykke tid. Sukkerprint kan bedst anvendes til hvid glasur. Husk, at dit print er lavet af meget tyndt lag sukker, så mørke farver kan ses gennem dit design. Hvis det er mørkt underlag, vil jeg foreslå at du sætter billedet på et tyndt stykke fondant og derefter på kagen.
Kage – du kan også sætte printet direkte på kage – smør med vand, alkohol eller deco gel på kagen og læg printet p

Færdigtrykte print

Færdigtrykte print, er print som er trykt på forhånd fra vores forskellige leverandører. Det kan være vaffelprint og sukkerprint.
Fælles for sukkerprint:

- Fondant/marcipan Sukkerprint skal lægges på et par timer før, men du kan sagtens gøre det 5-6 timer før.   Overtræk din kage med fondant eller marcipan, pensel med en lille smule vand, og læg billedet på. Det vil nu stille og roligt blive blødt, idet det har kontakt med den "fugtige" kage

- Glasur: Smør glasur på hele kagen, læg printet på med det samme. Hvis glasuren er blevet tør, pensles med lidt vand, så printet har noget at fæstne sig til. 

- Decorgel – du kan sagtens bruge decorgel til sukkerprint, men det er ikke nødvendigt – du får dog en flot skinnede overflade.

Fælles for Vaffelprint:

Ved vaffelprintbilleder anbefaler kagedeko, at du bruger decorgel, for at få et ordentligt resultat. Du får et flot skinende print, som er blødt og nemt at skære i. 

- Vaffelprint skal lægges på min. 4 timer før brug, så den kan nå at blive blød og max 5-6 timer, da billedet kan blive ødelagt. 

- Overtræk din kage med fondant eller marcipan, eller stivnet glasur og smør herefter et tyndt lag modecorgel på overfladen. Læg printet på og smør et lag ovenpå igen. Det vil nu stille og roligt blive blødt, idet det har kontakt med den fugtige kage. Se videoen "Hvordan bruger jeg decorgel til vaffelprint?"

- Smør glasur på hele overfladen afkagen, læg printet på med det samme. Hvis glasuren er blevet tør, pensel med lidt vand, så printet har noget at fæstne sig til. Printet kan godt blive lidt tørt af med denne metode og bukke opad, når den tørrer.

God fornøjelse.



Kagedeko.dk er godkendt af fødevarestyrelsen
Betalingsmetoder
Kagedeko.dk . Århusvej 14 . 8670  Låsby . T: +45 7199 3108 . E: info@kagedeko.dk . CVR: 30940334